emi guner

-på din sida.

MINA BÖCKER

Nina & Jim

I maj 2017 kommer nästa Nina-bok! Den handlar om Ninas andra termin i förskoleklass. Det kommer en ny kille till klassen som Nina genast gillar jättemycket. Här kan du bevaka boken så får du ett mail så fort den finns i butik. 

http://www.bokus.com/bok/9789129704051/nina-jim-hemlisar-kompisar/

 

 


Nina börjar skolan

Nina börjar skolan, illustrerad av Loka Kanarp

Nu har Nina blivit så stor att hon ska börja riktig skola. Hon ska få skolryggsäck och gå i en riktig klass. Hon får nya kompisar och nya äventyr och nya problem. Hon gör sin egen favoritplats i badkaret och vägrar gå därifrån fast hennes storasyster Julia måste gå på toa! Och Nina kan inte låta bli att slicka på ett frostigt räcke och vad händer då? Och går det verkligen att läsa en egenskriven dikt i kyrkan precis när man har en tand lös? Dessutom verkar det som att det bor en hemlig liten typ hemma i Ninas kök! Hur ska det gå med allt? Läs i NINA BÖRJAR SKOLAN!!! Går att köpa till exempel här. Eller låna på ditt bibliotek!

 

Nina och snöleoparden

 

Nina och snöleoparden, illustrerad av Loka Kanarp.

 

 

 

 

 

OBS! FINNS ÄNTLIGEN I NYTRYCK! KÖP TEX HÄR!

Den här boken handlar om Nina som är fem och ett halvt år och har en bästa kompis som heter Nour. Nina har långt, rakt, mörkt hår, starka armar och hennes bästa färg är röd. Om Nina själv fick välja skulle hon mycket hellre vara världens farligaste snöleopard än en flicka på fem och ett halvt. För snöleoparder har tänder vassa som knivar och de ser och hör bättre än någon människa på jorden.

Det här är berättelsen om ett år i Ninas liv. Det handlar om att sova över hos en kompis för första gången och om att gå i simskola och nästan drunkna. Om vad som kan hända om man inte talar sanning och om hur orättvist det är att man inte får välja födelsedag själv.

När jag skrev den tänkte jag att den skulle passa bra som högläsningsbok. Men den funkar också bra för människor som lärt sig läsa själv. 

 

Vill du provläsa lite i Nina? Klicka här!

 


 

Ett väldigt bra litet djur

 

Ett väldigt bra litet djur är en bok som man gärna kan läsa högt för folk som är runt 5 år och upp. Den handlar om Simon Jonsson som precis ska fylla 8 år. Han har utstående öron, två systrar och en ärkefiende som heter Frank. Mest av allt önskar han sig ett eget husdjur. Det kan han tyvärr glömma, säger hans föräldrar.

Tillsammans med sin bäste vän Ville försöker Simon komma på en riktigt bra plan för att komma över sin djurlängtan. Kanske det är lika roligt att ha en köttätande växt som att ha ett husdjur? Det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Ett väldigt bra litet djur utsågs till 2014 års bok i Bokbryggan, ett läsprojekt i Karlstad som syftar till att öka barns intresse för böcker. Under 2014 arbetade 1200 barn och lärare med boken under ett läsår. 

Jag åkte till Karlstad och hälsade på. Det är bland det absolut roligaste jag har gjort i hela livet. 

Bilderna i EVBLD är gjorda av Luciano Lozano som bor i Barcelona i Spanien. 

Vill du provläsa början av EVBLD? Klicka här!