emi guner

-på din sida.

Vad barn frågat mig

Har du några egna barn?
Ja! 3 stycken.  Vanja, Joel och Niki.
Om du nu bor i New York, har du träffat Henrik Lundquist?
Inte än! Men jag kollar noga efter honom.

Vilken är din bästa mat?
All! Jag tycker det är så tråkigt med mat, man måste äta och laga mat typ jämt! Så jag tycker om den mat som finns när jag är hungrig. Utom leverragu. Det är min absolut värsta mat. När det var leverragu i skolan tog jag med macka hemifrån och åt ute på skolgården för att slippa lukten.

Vilken är din bästa färg?
Gul!

Har det som händer i Ett väldigt bra litet djur hänt i verkligheten?

Inte allt men väldigt mycket! Tillexempel är historien om cykeln och mamman helt sann. Det var jag som bråkade med elefanten och till slut lyckades dra tillbaks den från elefantens starka snabel.

Det är också sant att en person i min familj drack konstigt vatten ur en pöl. Och att pappan i vår familj dricker gröna smoothies och springer väldigt mycket och att jag är glömsk och tankspridd och tappar exakt allt utom mina barn.

Men tyvärr har mina barn inte fått något eget djur. Och ingen köttätande växt heller.

Kan du göra en volt?
Nej men jag kan vika ihop mig själv!

Vilket är ditt favoritdjur?
Alla utom fästingar. Är särskilt svag för randiga vildsvinsungar på vingliga ben, ugglor och lodjur.

Har du haft något djur?
Nja. Jag hade en undulat som min bror genast blev allergisk mot så vi fick ge bort honom (fågeln alltså!). Ett tag hade vi också ett akvarium med fiskar som åt upp varandra tills det bara var en fisk kvar.

Men jag kommer verkligen ihåg hur mycket jag ville ha ett djur! Särskilt en hund ville jag ha. Klappade varenda hund jag kom åt! Här är jag och min bror i Skottland och klappar valpar.

 Gillar du skräck?
Nej! Jag tycker det är okej när jag ser på den men sen! Sen kommer allt krypande efteråt. Läskiga böcker kan jag inte ens ha i samma rum som jag sover i, de måste läggas på annan plats så de inte ligger och osar läskigt in i drömmarna.

Skräcken kommer särskilt tillbaka till mig när jag ska gå på utedass på landet i mörkret. Då kommer allt läskigt tillbaka till mig så jag måste skynda mig jättemycket.

När du skriver, hur kommer du på sakerna?

Jag tjuvlyssnar på folk, spionerar i smyg och samlar på borttappade lappar. Och så dagdrömmer jag väldigt mycket.

 

Vet du vad Minecraft är?

Ja, för min son Joel har hållt på en del med Minecraft.

 

Gillar du hästar?

Ja, fast jag är också lite rädd för dem. Jag gillar dem mest på avstånd men jag är lite avundsjuk på alla som är bra på att rida. 

Vad gör du när du inte skriver böcker?

Tjuvlyssnar, kollar på folk, går på museum, läser böcker, tittar på film, är med min familj, promenerar, tvättar, lagar mat, städar, åker tunnelbana och äter mat. 

Har du någon religion?

Nej, men jag tycker det är spännande att höra om alla olika religioner och jag tycker om att vara inne i kyrkor och andra religiösa platser.


Vilken musik gillar du?
Musik man kan dansa eller promenera till. Jag gillar musik man blir glad av men när jag skriver funkar det också med sorglig musik.